október 14, 2018

Versenykiírás

II. JÓTÉKONYSÁGI HELLO&WIN!-I FUTÓVERSENY

2017. november 14. (kedd) Margitszigeti Atlétikai Centrum

HELLO&WIN! A SZELLEMES SZÁGULDÁS

Egy TÖKéletes futóverseny TÖK amatőr, műkedvelő, hobbi futóknak a cukorbetegség világnapján.

Vettél már részt olyan amatőr pályaversenyen, ahol pontokat kell gyűjteni? Ahol a legkevesebb pontot szerző csapat a győztes? A MARGITSZIGETI ATLÉTIKAI CLUB egy olyan játékos futóeseményt szervez HELLO&WIN! alkalmából, ahol nem csupán a gyorsaság, de a csapatszellem és a taktika is számít. A verseny során a 4 fős csapatoknak 3 különféle feladatot szükséges teljesíteniük (min. 100m és max. 1600m teljesítése), és amelyik csapat a legalacsonyabb pontszámmal rendelkezik az edzés végén, annak tagjai 1 havi bérletet kapnak ajándékba az egyesülettől. Amennyiben nem sikerülne 4 fős csapatot kialakítanotok, akkor se keseredjetek el, nevezzetek bátran, mi igyekszünk nektek csapattagokat találni.

Az, ami változatlan a 2016. évhez képest:

A rendezvény célja egy jó hangulatú, bohókás futóesemény lebonyolítása, az aktív életmód és a futás népszerűsítése, mialatt a barátok, ismerősök néhány felhőtlen órát tölthetnek el egymás társaságában, miközben megmozgatják kicsit magukat. A váltóbajnokság jellegét tekintve nem egy hagyományos verseny, ugyanis lényege nem a megmérettetés és a versengés, csupán egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a sportemberek közelebb kerülhetnek egymáshoz és a futáshoz.

Az, ami változott a 2016. évhez képest:

Idén egy ”komoly” elemmel egészítjük ki a “komolytalannak” tűnő eseményünket, mégpedig a jelképes nevezési díjból befolyó összeget jótékonysági célra fordítanánk, amelyből a diabéteszes gyermekekért dolgozó Szurikáta Alapítványt támogatnánk.

“Csokit vagy csalunk” 2017-ben a Diabétesz Világnapon

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepelik. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Az idei eseménnyel egyesületünk is szeretne csatlakozni a Diabétesz Világnaphoz, rendezvényünkkel mi is szeretnénk felhívni a figyelmet a cukorbetegség veszélyeire.

A Diabétesz Világnap logója egy kék kör – a cukorbetegség nemzetközi jelképe, mely a UNite for Diabetes kampány során került kialakításra. A kék kör egy szimbólum, a cukorbetegséggel küzdő szervezetek és személyek világszintű közösségét jelképezi. A kör valamennyi kultúrában az élet és egészség jelképe. A kék szín az eget jelképezi, mely egyesíti a nemzeteket és egyben az ENSZ zászlójának színe is.

A verseny célja

Bemutatni egyesületünket, megismertetni az amatőr futókkal azt a klubot, ahol télen sem áll le az élet. A Margitszigeti Atlétikai Club egész évben szeretettel várja a futás iránt elhívatottakat. A verseny célja, felhívni a figyelmet arra, hogy a hideg idő megérkeztével sem szükséges abbahagyni a futást, télen is ugyanúgy lehet a szabadban edzeni, nem kell megijedni a zord időjárási körülményektől. Aki télen is szeretne csapatban készülni a 2018. évi versenyszezonra, azokat tárt karokkal várjuk 🙂

Mottónk: MACistáink téli álmot nem alszanak, ilyenkor nyári formájuk faragásán fáradoznak.

A versenyt ajánljuk azoknak…

 • …akik még soha nem versenyeztek atlétika pályán, de egyszer szívesen kipróbálnák, hogy milyen is az.
 • …akik egyszer meg szeretnék tapasztalni, hogy milyen gyorsan tudnak futni rövid távon.
 • …akik még soha sem versenyeztek, és csak pár száz métert tudnak lefutni, azonban szívesen összemérnék képességüket másokkal!
 • …akik csak úgy jól szeretnék érezni magukat!

Időrend

 • gyülekező, rajtszámátvétel és a csapatok kialakítása
 • közös gimnasztika, bemelegítés és nyújtás, majd a verseny szabályainak megbeszélése
 • a feladatok teljesítése
 • levezetés, pontok kiértékelése és eredményhirdetés

 

Feladatok

 • 19:00- tól “váltott váltó” (4x400m-es váltó)
 • 19.20-tól “mindenmindegy váltó” (1000m-es váltó)
 • 19.40-től “meglepetés váltó”

Versenyszabályzat

 • A feladatok teljesítéséről pontosabb és bővebb információt szántszándékkal nem kívánunk adni, hogy annak egy része meglepetés maradhasson a nevezők számára. Reméljük, titokzatosságunk vonzani fogja a résztvevőket 🙂
 • Az egyes feladatok úgy kerültek kialakításra, hogy azt kezdő és haladó futók egyaránt tudják teljesíteni, ugyanis nem minden feladatnál a gyorsaság a mérvadó.
 • Egy-egy csapat összeállításán belül nem probléma, ha kezdők és haladók kerülnek össze, mindenki meg tudja csillogtatni tehetségét az egyes feladatokon keresztül.
 • A csapatok a pontszámokat a beérkezési sorrendjüknek megfelelően szerzik, és a három feladat együttes teljesítése adja az edzés végén az összpontszámot. Minél kevesebb pontszámot szerez egy csapat, annál közelebb kerülhet a dobogóhoz.
 • Rossz idő esetén esőnapot hirdetünk, és a nyílt napot egy héttel később, november 21-én tartjuk meg.